nieuws over motorcross

Jesse Schel in de top vijftien in ONK 125 in Veendam

Jesse Schel van JTX Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Veendam in de top vijftien geeindigd. Schel kwam in de eerste manche van rond de vijftiende plaats terug naar een dertiende positie. In de tweede manche kwam hij ondanks een wespensteek als vijftiende over de finish.
 
Veendam was weer de eerste wedstrijd na de zomerstop. In de tijdtraining was het circuit erg glad en hierop miste Jesse nog wat het vertrouwen. Dit had tot gevolg dat hij ondanks verwoede pogingen niet verder kwam dan een 23ste tijd.
 
Voor de eerste manche was het circuit goed opgedroogd. Jesse koos voor een positie helemaal aan de binnenzijde achter het starthek. Toen het hek naar beneden klapte, kwam hij redelijk weg en kon in de middenmoot aan de wedstrijd beginnen. Van rond de vijftiende plaats kwam hij met een goed ritme terug naar een dertiende positie, waar Jesse zeer tevreden over was.
 
Na de sighting lap voor de tweede manche kreeg Jesse een tegenslag te verwerken. Er vloog een wesp in zijn helm waardoor hij gestoken werd.  Ondanks dit ging hij van start in de tweede manche en wist opnieuw een redelijke start te pakken. In de eerste twee ronden had hij veel last van zijn oor door de wespensteek. Ook was het circuit behoorlijk verraderlijk maar Jesse zette door en wist er nog een vijftiende plaats uit te halen.
 
Met een 13-15 in de manches eindigde de rijder van het JTX Racing team op een vijftiende plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Lierop.


jesse_veendam.jpg